Общинска администрация Ловеч / Република България
Translate to English
- + A

Телефон за сигнали:

0884 215 092

В Йоглав 24 май действено показа приемственост между млади и стари

Ð Ðоглав 24 май дейÑÑвено показа пÑиемÑÑвеноÑÑ Ð¼ÐµÐ¶Ð´Ñ Ð¼Ð»Ð°Ð´Ð¸ и ÑÑаÑи

Вечерта  на 24 май в централния парк в село Йоглав се проведе вълнуващ  празник на българската просвета и култура и на славянската писменост.  Организаторите от Народно читалище „Пробуда - 1926 г.“ представиха богат сценарий.

За тържеството бяха поканени всички млади и пенсионирани учители от селото, които получиха цветя и поздравителни адреси. За присъстващите двадесетина  деца бяха подготвени като подарък символични разделители за книги.

Празника откри кметът на Йоглав Анелия Ангелова. Тя поздрави всички ученици, учители и културни дейци и изказа благодарност на хората, които пазят културното наследство и го предават на младите поколения, на съвременните просветители за техните усилия и стремеж да градят устоите на българщината, да съхраняват и развиват културната ни идентичност, да пазят българската духовност. Прозвуча химнът „Върви, народе възродени“, на който всички присъстващи запяха с гордост.

Последваха песенни изпълнения на детска фолклорна формация „Югла“ под музикалното ръководство на Еленка Щерева, а няколко деца рецитираха стихотворения за Кирил и Методий и за буквите. Към детската група се присъединиха и възрастните самодейци от читалището и програмата продължи с още народни песни, с които действено пролича приемствеността.  Празникът продължи с голямо хоро, на което се хванаха малки и големи.

Общинско радио Ловеч
Програма за енергийна ефективност в МЖС
Solvit - ефективно разрешаване на проблеми в ЕС
Единен информационен портал за Европейските фондове
ОП Региони в растеж
Възобновяема енергия
Националната телефонна линия за деца 116 111
Ефективен CAF потребител
Сдружение местна инициативна група Летница - Ловеч