Общинска администрация Ловеч / Република България
Translate to English
- + A

Телефон за сигнали:

0884 215 092

В Йоглав отпразнуваха Международния ден на детската книга

Ð Ðоглав оÑпÑазнÑваÑа ÐеждÑнаÑÐ¾Ð´Ð½Ð¸Ñ Ð´ÐµÐ½ на деÑÑкаÑа книга

На вчерашния 2 април, рожденият ден на датския писател Ханс Кристиан Андерсен, в с. Йоглав отпразнуваха Международния ден на детската книга. Това беше първата от планираните за пролетната ваканция инициативи с деца и ученици на Народно читалище „Пробуда - 1926 г. Тя бе осъществена съвместно с Регионална библиотека „Проф. Беню Цонев“ - Ловеч, по нейния проект „Заедно можем повече“ към Министерството на културата и със съдействието на кмета на село Йоглав Анелия Ангелова.

В читалищната библиотека около специално изготвен празничен кът се събраха  петнадесет деца от селото. Секретарят на читалището домакин Еленка Щерева представи гостите и прожектира откъс от приказката „Грозното патенце“, която децата трябваше да довършат и да изведат поуката.

Младите библиотекари от детския отдел на Регионалната библиотека Петя Павлова, Ива Христова и Бистра Спасова  четоха  разказчета,  приказки и гатанки. Малките читатели се включиха в беседа за познати автори и техни произведения.

Библиотеката в Йоглав се обогати с пет нови детски книжки, подарък от гостите. Накрая всички получиха подарък от организатора - символични миникнижки с приказката на Андерсен „Храбрият оловен войник“. А за спомен присъстващите си направиха снимки зад ръчно изработена тематична рамка.

Целта на събитието е приобщаване на децата към света на книгите и възпитаване на любов към четенето.

Общинско радио Ловеч
Програма за енергийна ефективност в МЖС
Solvit - ефективно разрешаване на проблеми в ЕС
Единен информационен портал за Европейските фондове
ОП Региони в растеж
Възобновяема енергия
Националната телефонна линия за деца 116 111
Ефективен CAF потребител
Сдружение местна инициативна група Летница - Ловеч