Общинска администрация Ловеч / Република България
Translate to English
- + A

Телефон за сигнали:

0884 215 092

В Йоглав посрещнаха ветерани от войните и дружество "Военноинвалид"-Плевен

Ð Ðоглав поÑÑеÑнаÑа веÑеÑани Ð¾Ñ Ð²Ð¾Ð¹Ð½Ð¸Ñе и дÑÑжеÑÑво "Ðоенноинвалид"-Ðлевен

Гърмежи на черешови топчета оповестиха началото на родолюбива среща на 2 септември 2023 г. в село Йоглав, община Ловеч. По повод деня на Съединението на Княжество България с Източна Румелия областното ръководство на Съюза на ветераните от войните Плевен организира екскурзия за членове на организацията до Йоглав. Групата беше посрещната пред паметника на загиналите герои от  Балканската, Междусъюзническата, Първата и Втората световна война.

Двадесет представителя на съюза на ветераните, заедно с председателя о.з. подполковник Йончо Вутов и Илиян Христов, секретар на съюза на военноинвалидите и военнопострадалите,  положиха цветя в знак на признателност пред паметника на загиналите йоглавчани.

Гостите бяха посрещнати от кметския наместник Виолин Димитров, ръководствата на Клуб на инвалида, Народно читалище "Пробуда 1926 г." и много жители на селото.

Фолклорна група "Югла" и детска вокална формация към читалището с ръководител Еленка Щерева  поздравиха присъстващите с рецитал и патриотични песни. В навечерието на Деня на Съединението домакини и гости си размениха символични тематични подаръци, като си обещаха нови срещи и бъдещи взаимни екипни дейности.

Община Ловеч, пресцентър

02.09.2023 г.

Общинско радио Ловеч
Програма за енергийна ефективност в МЖС
Solvit - ефективно разрешаване на проблеми в ЕС
Единен информационен портал за Европейските фондове
ОП Региони в растеж
Възобновяема енергия
Националната телефонна линия за деца 116 111
Ефективен CAF потребител
Сдружение местна инициативна група Летница - Ловеч