Общинска администрация Ловеч / Република България
Translate to English
- + A

Телефон за сигнали:

0884 215 092

В Йоглав проведоха образователно занятие за Деня на космонавтиката

Ð Ðоглав пÑоведоÑа обÑазоваÑелно занÑÑие за ÐÐµÐ½Ñ Ð½Ð° коÑмонавÑикаÑа

По повод Международния ден на авиацията и космонавтиката 12 април и 45 години от полета на първия български космонавт Георги Иванов Народно читалище „Пробуда - 1926 г.“ – с. Йоглав, проведе образователно занимание с петнадесет деца и ученици през пролетната ваканция под надслов „Бъдещи покорители на Космоса“. В „космическото“ занятие участваха още кметът на селото Анелия Ангелова и родители.

В читалищната библиотека беше подготвен кът на космонавтите  и интересна презентация, чрез които учениците актуализираха своите знания, а малчуганите научиха много неща за ловешкия космонавт Георги Иванов, за Юрий Гагарин - първият в историята на човечеството, който извършва космически полет, за втория българин, полетял в космоса – Александър Александров.

Научиха името и на първата жена, летяла   на борда на космически кораб - Валентина Терешкова. Всички показаха своите знания в беседа  за космонавтите, за звездите и планетите, за това какви качества са нужни на човек, за да стане космонавт.

Последва детското анимационно филмче за планетите от Слънчевата система, което пренесе малчуганите в чудния свят на Космоса. 

След това големи и малки се преместиха  в артателието, където с голям интерес и творческо вдъхновение изработиха ракети от хартиени рула и цветна хартия, а готовите експонати подредиха в изложба.

Държейки в ръце своите ракети, децата си пожелаха като пораснат, да полетят в открития Космос и да открият нови светове.

Общинско радио Ловеч
Програма за енергийна ефективност в МЖС
Solvit - ефективно разрешаване на проблеми в ЕС
Единен информационен портал за Европейските фондове
ОП Региони в растеж
Възобновяема енергия
Националната телефонна линия за деца 116 111
Ефективен CAF потребител
Сдружение местна инициативна група Летница - Ловеч