Общинска администрация Ловеч / Република България
Translate to English
- + A

Телефон за сигнали:

0884 215 092

Вълнуващо събитие, посветено на Васил Левски, се проведе в село Брестово, община Ловеч

ÐÑлнÑваÑо ÑÑбиÑие, поÑвеÑено на ÐаÑил ÐевÑки, Ñе пÑоведе  в Ñело ÐÑеÑÑово, обÑина ÐовеÑ

Вълнуващо събитие се проведе на 16 юли 2022 г. в село Брестово, посветено на 185 години от рождението на Васил Левски. По този повод Корнелия Маринова, кмет на Община Ловеч, изпрати поздравителен адрес до Мая Миленкова, секретар на НЧ „Пробуда-1909". Адресът бе прочетен на тържеството от инж. Тони Паричев, директор на „Административно-правно и информационно обслужване".

„Подобни събития, които са част от програмата на Община Ловеч по повод рождението на Апостола, ни напомнят, че  на днешната дата ние, българите, независимо къде живеем, се прекланяме пред безсмъртния подвиг на Васил Левски. Защото само който тачи великите дела на своя народ, има шанс да остави следа в този бурен свят. Само който помни своите герои, знае кой е, откъде идва и накъде отива“, се казва в посланието.

Поздравление отправи и областният управител Виктор Стойчев.

Последва тържествено шествие, като начело вървяха деца в четнически униформи. Колоната премина  от читалището до селския храм  „Св. Георги“. Вътре църковният хор  „Благовещение“ от Ловеч с диригент  Доротея Динкова  доставиха истинска духовна радост на аудиторията. Децата също участваха със стихове и песни.

След това в двора на читалището се проведе викторина за живота и делото на Васил Левски.  Представени бяха и традиционни ястия за град Карлово, приготвени от читалищни деятели. Събитието завърши с народни хора пред читалището.

Програмата на Община Ловеч предвижда на 18 юли, понеделник, гражданско поклонение от 10 часа в Къкринското ханчe, а вечерта после панихида за Апостола в храм „Успение Богородично“ в Ловеч, церемония пред паметника на Васил Левски и танцов спектакъл на НЧ „Бяла Анаста - 2016 г.“ на пл. „Т. Кирков“.

Община Ловеч, пресцентър

16.07.2022 г.

Общинско радио Ловеч
Програма за енергийна ефективност в МЖС
Solvit - ефективно разрешаване на проблеми в ЕС
Единен информационен портал за Европейските фондове
ОП Региони в растеж
Възобновяема енергия
Националната телефонна линия за деца 116 111
Ефективен CAF потребител
Сдружение местна инициативна група Летница - Ловеч