Общинска администрация Ловеч / Република България
Translate to English
- + A

Телефон за сигнали:

0884 215 092

Вдъхновен концерт отбеляза 30 години сценична дейност на Нааби Али - Начко

ÐдÑÑновен конÑеÑÑ Ð¾ÑбелÑза 30 години ÑÑениÑна дейноÑÑ Ð½Ð° Ðааби Ðли - ÐаÑко

С разкошен и вдъхновен концерт снощи, 28 септември, музикалната общност в Ловеч отбеляза 30 години сценична дейност на акордеониста Нааби Исмаил Али, известният Начко от трио „Вароша“. Десетина музиканти от близо и далече се качиха на сцената и със своите изпълнения  поздравиха обичания музикант. Залата на Ловчанското читалище „Наука“ беше препълнена от приятели и зрители, сред тях беше и кметът на Общината Корнелия Маринова. Водещата на тържеството  Юлияна Близнакова прочете от сцената поздравителен адрес от Общината към Нааби Али, в който се казва:

„Вашата музика е истински празник за почитателите на старата градска песен и на нашия фолклор. Като инструменталист Вие много добре знаете, че силата е във взаимната подкрепа и единството на групата. Ръководството на Община Ловеч се гордо, че имаме такъв талант, който се влива в една от най-устойчивите музикални традиции на музикален Ловеч.“

Концертът бе открит с изпълнения на Мишо Радев, след това се изявиха Дочка Андреева, проф. д-р Начко Тоцев от Плевен, Стефан Цонков от Велико Търново, Бони Милчева от Варна (тв СКАТ) и други приятели на Начко. Юбилярът получи множество поздравления, а от се отблагодари на гостите с коктейл.

Общинско радио Ловеч
Програма за енергийна ефективност в МЖС
Solvit - ефективно разрешаване на проблеми в ЕС
Единен информационен портал за Европейските фондове
ОП Региони в растеж
Възобновяема енергия
Националната телефонна линия за деца 116 111
Ефективен CAF потребител
Сдружение местна инициативна група Летница - Ловеч