Общинска администрация Ловеч / Република България
Translate to English
- + A

Телефон за сигнали:

0884 215 092

Шест проекта от Ловеч са одобрени за финансиране от Националния фонд „Култура“

ШеÑÑ Ð¿ÑоекÑа Ð¾Ñ ÐÐ¾Ð²ÐµÑ Ñа одобÑени за ÑинанÑиÑане Ð¾Ñ ÐаÑÐ¸Ð¾Ð½Ð°Ð»Ð½Ð¸Ñ Ñонд âÐÑлÑÑÑаâ

Шест проекта от Ловеч са одобрени за финансиране от Националния фонд „Култура“. Ловешките сдружения и читалища са кандидатствали за финансиране по националната „Програма за възстановяване и развитие на организации в областта на любителското творчество“, като общата сума е близо 95 000 лева.

 На 8 август 2022 г. Управителният съвет на Националния фонд „Култура" прие резултатите по програмата, като някои проекти се финансират частично.

Сдружение "Мисия. Иновации. Гражданство - МИГ" участва с проекта „Азбука на седмото изкуство“, който цели да се формира публична култура, уважение и интерес към постиженията на киното. Ще бъдат организирани арт ателиета и творчески работилници. Основен акцент е привличането на родители и заинтересовани

страни. Проектът е за 13 084 лв. и е предложен за финансиране.

Сдружение "Танцьорите" кандидатства с проект „Бъди част от магията на танца“, който е предвиден за 1 юни 2023 г. - ден на детето. Предвижда се представяне на фолклорен концерт и последваща танцова работилница с включване на желаещи от всички възрасти зрители.

Проектът е предложен за финансиране с 15 000 лв., като има съответните препоръки.

Народно читалище "Христо Ботев - 1927 г.“ в с. Горан участва с „Русаля - от минало към настоящето“. Проектът предвижда сценично разработване на автентичен обичай, авторска танцова постановка с разработена за целта музика и оригинален сценарий.

Предлага се за финансиране с 12 112.38 лв.

НЧ„Пробуда - 1927 г." в с. Дренов участва с „Лазаруване - баба, мама и аз“. Проектът е сценично разработен обичай, който има за цел запазване и популяризиране на българските обичаи. За осъществяване на краен културен продукт ще бъдат изработени носии по автентичен първообраз, а финалът на проекта ще бъде неговото заснемане и представяне пред публика. Стойността е 12 104.59 лв.

НЧ "Бяла Анаста-2016" кандидатства със спектакъл „С мама за мома“. Комедийният фолклорен танцов спектакъл е по оригинална идея на читалището с авторска музика, костюми и хореография. Готов краен продукт, който да бъде, рекламиран, промотиран и реализиран и в други областни центрове на страната. Стойността му е 30 000 лв., финансирането ще е частично.

НЧ "Просвета-1901г." в с. Слатина е предложило проекта „Танцувай с нас“.

Танцовият състав „Слънчогледи“  прилага специално разработена програма за обучение, базирана на българските народни танци и съобразена с възрастта на участниците. Рамо до рамо танцуват деца и майки. Стойност  -  12 500 лв., предлага се за частично финансиране.

Виж цялата информация тук

 

 

 

Общинско радио Ловеч
Програма за енергийна ефективност в МЖС
Solvit - ефективно разрешаване на проблеми в ЕС
Единен информационен портал за Европейските фондове
ОП Региони в растеж
Възобновяема енергия
Националната телефонна линия за деца 116 111
Ефективен CAF потребител
Сдружение местна инициативна група Летница - Ловеч