Общинска администрация Ловеч / Република България
Translate to English
- + A

Телефон за сигнали:

0884 215 092

Виж най-добрите спортни треньори в Ловеч

Ðиж най-добÑиÑе ÑпоÑÑни  ÑÑенÑоÑи в ÐовеÑ

Ето и подредбата на най-добрите спортни треньори в Ловеч, които бяха отличени на церемонията на 14 януари вечерта.

  1. Петър Магеранов – СК Вароша-Ловеч, 40 точки.

От далечната 1965 г. той се занимава с джудо и джу-джицу, като  от 1969 г. до 1971 г. е състезател на ЦСКА. Многократен  шампион и призьор в джудото, където ловешкият отбор неизменно е в челната тройка през годините. От 1977-а е основател и треньор по карате и киокушин в Ловеч. По настоящем председател и главен треньор в СК Вароша - Ловеч по джу-джицу. Заедно с треньора сенсей Христо Кадийски двамата подготвят състезателите, които участват във вътрешни и международни първенства, а за работата им свидетелстват спечелените многобройни златни медали и високи отличия. Носител на шести дан по джу-джицу. Наскоро се завърна от Япония, където успешно защити пети дан по карате киокушин. Заместник-председател е на Българската федерация и международен инструктор и съдия.

За 2019 г. равносметката на СК Вароша-Ловеч сочи 48 медала от вътрешни и международни състезания, сред които 7 златни, 3 сребърни и един бронзов медал от Държавното първенство по джу-джицу, две балкански титли (една при мъжете и една при ветераните), две първи и едно второ място от Източноевропейското първенство и второ място от отворена Световна купа на ISFA.

  1. Хинко Илиев – СК Борба-Ловеч, 39 т.

Неговата равносметка за 2019-а е следната: състезателите от класическия стил на Спортен клуб по борба „Ловеч“ са спечелили 3 златни, 8 сребърни и 14 бронзови медали от ДЛШ, ДОЛШ, републикански и международни турнири. На държавния лично-отборен шампионат по класическа борба за юноши в Ловеч четвърто място в отборното класиране  при участието на 23 клуба. На ДОЛШ по класическа борба за мъже във Враца Хинко бе избран от треньори, съдии и федерация за „Най-етичен треньор“.

  1. Димитър Магеранов – Спортен карате-клуб-Ловеч, 33т.

Дипломиран треньор по карате. Допринесъл за изграждането на ред национални шампиони, които имат успешни изяви и на международни състезания. През 2019-а е подготвил състезатели с отлични резултати – трето място при момичетата до 12 години, второ място при децата до 10 г. и второ място при момчетата до 12 г. Стреми се освен добри спортисти, да спомага и за формирането на достойни личности, защото водените от него състезатели са и отлични ученици, както и добри граждани. С отлична дисциплина.

  1. Юлиян Симеонов – ХК Осъм, 27 т.

Треньор с дългогодишен опит и многобройни успехи. Какво сочи неговата равносметка конкретно за 2019-а: трето място на Държавното първенство за момчета 11 год. като помощник-треньор и водач, второ място на Държавното първенство за младежи до 19 г. и второ място на турнира за купа „България“ при младежите.

 

  1. Димитринка Димитрова – СК Борба-Ловеч, 24 т.

През изминалата година подготвяните от нея състезателки имат следните успехи: 4 сребърни и 6 бронзови медала от републикански и международни състезания, основно от ДЛОШ за кадетки в Бургас. Както и четвърто място в отборното класиране при участието на 26 клуба.

  1. Виктор Симеонов - ХК Осъм, 20 т.

През 2019 г. водените от него отбори имат следните постижения: трето място на финалите на държавното първенство за отбора намомчетата-11 годишни, второ място на държавното първенство при младежите до 19 г., като младежите спечелиха и второ място на турнира за купа „България“, трето място на държавното първенство по плажен хандбал при мъжете, второ място на международен турнир за момчета в град Смедерево Сърбия с участието на 105 отбора. Второто място е спечелено след победи над отбори от Сърбия, Румъния, Македония, кактои срещу съперници от Африканския континент.

Под ръководството на Виктор са подготвени двама национални състезатели.

 

Общинско радио Ловеч
Програма за енергийна ефективност в МЖС
Solvit - ефективно разрешаване на проблеми в ЕС
Единен информационен портал за Европейските фондове
ОП Региони в растеж
Възобновяема енергия
Националната телефонна линия за деца 116 111
Ефективен CAF потребител
Сдружение местна инициативна група Летница - Ловеч