Общинска администрация Ловеч / Република България
Translate to English
- + A

Телефон за сигнали:

0884 215 092

Юбилейна ретроспективна изложба на Тошо Михайлов - Баса е открита в Ловеч

Юбилейна ÑеÑÑоÑпекÑивна изложба на ТоÑо ÐиÑайлов - ÐаÑа е оÑкÑиÑа в ÐовеÑ

Юбилейна ретроспективна изложба на Тошо Михайлов - Баса (1948 -2017) бе открита на 21 юни вечерта в Изложбената зала „Вароша“ на Художествена галерия - Ловеч. Творчеството на известния художник бе представено от изкуствоведа и негов приятел Румен Серафимов. Той разказа интересни случки от живота и развитието на художника, като подчерта неговия талант най-вече в изкуството на плаката. Изтъкнато бе, че Тошо Михайлов е автор на настоящия герб на Община Ловеч. А известният му прякор Баса идва от факта, че той е сред първите китаристи-басисти в страната, уточни изкуствоведът. Идеята за тази изложба е била обсъждана още приживе на твореца, но съдбата решила друго. Изложбата обаче не е в памет на художника, а да отпразнуваме неговия живот, каза Румен Серафимов.

Изявата бе открита от заместник-кмета на общината Венцислав Христов и директора на галерия Валентин Узунов. На откриването присъстваха близките на твореца, много приятели и колеги.

Освен плакатното наследство на Тошо Михайлов са представени живописни платна, фотографии, както и любимата му китара. Изложбата може да се води в продължение на месец в една от залите на галерията.

Общинско радио Ловеч
Програма за енергийна ефективност в МЖС
Solvit - ефективно разрешаване на проблеми в ЕС
Единен информационен портал за Европейските фондове
ОП Региони в растеж
Възобновяема енергия
Националната телефонна линия за деца 116 111
Ефективен CAF потребител
Сдружение местна инициативна група Летница - Ловеч