Общинска администрация Ловеч / Република България
Translate to English
- + A

Център за услуги
и информация:

068/ 688 381
info@lovech.bg

За дарението на Петър и Маргарита Домусчиеви за болницата в Ловеч разказа Нова телевизия

За голямото дарение, осигурено от семейство Петър и Маргарита Домусчиеви за болницата в Ловеч, разказа Нова телевизия в репортаж на 21 септември. Преди дни в  Ловеч пристигна последната част,  включва респиратор за отделението по реанимация и анестезиологичен апарат за ортопедията.  По-рано бяха доставени електрохидравлична операционна маса за хирургията, озонатор и други консумативи и оборудване за борба за COVID-19. Семейство Домусчиеви са едно от най-големите дарители от началото на епидемията.
Дарението от семейство Домусчиеви е на обща стойност 100 000 лева. Средствата постъпиха в болницата с помощта и на Община Ловеч. С тях вече е закупена необходимата на здравното заведение апаратура.
„Основно е съвременна техника - анестезиологичен апарат, още един респиратор, операционна маса и пациентски монитори. Оттам насетне общо над 55 броя са всички тези апаратури, които постъпиха”, обясни Корнелия Маринова, кмет на община Ловеч.
В началото на кризата с COVID-19 Маргарита и Петър Домусчиева дариха безвъзмездно на болницата в Ловеч и количества от лекарството хлорохин фосфат.
„Всичко, което получихме от техния бизнес, от средите на ловешкия бизнес и на съседните градове, лично от граждани, от сдружения, от фондации, по моите изчисления е на около 450 000 лв. Нещо, за което години наред трябваше да се молим да го имаме”, обясни д-р Румяна Нановска, директор на МБАЛ-Ловеч.
Освен дарението на сем. Домусчиеви, от началото на пандемията ловешката болница получи и други дарения за над 271 000 лева, с които са закупени апаратура и консумативи.
Средствата са от голяма група дарители от цялата Ловешка област, като включва 24 фирми, физически лица и сдружения.

Какво разказаха дарителите Георги Радулов и д-р Цветан Ботев виж в разширения репортаж на ЗЕТРА ТВ.

Нова ТВ виж ТУК

Разширен репортаж на ЗЕТРА ТВ виж ТУК

Връзка към http://www.lovech.bg/bg/obshtinsko-radio-lovech
Връзка към http://www.lovech.bg/bg/natsionalna-programa-za-energiyna-efektivnost-na-mnogofamilni-zhilishtni-sgradi
Връзка към http://www.solvit.government.bg
Връзка към https://www.eufunds.bg/index.php/bg/
Връзка към /bg/energiyna-efektivnost-na-mnogofamilni-zhilishtni-sgradi