Общинска администрация Ловеч / Република България
Translate to English
- + A

Телефон за сигнали:

0884 215 092

За Деня на възрастните хора кметът на Ловеч посети три общности в региона

Ðа ÐÐµÐ½Ñ Ð½Ð° вÑзÑаÑÑниÑе ÑоÑа кмеÑÑÑ Ð½Ð° ÐÐ¾Ð²ÐµÑ Ð¿Ð¾ÑеÑи ÑÑи обÑноÑÑи в Ñегиона

По повод  Международния ден на възрастните хора кметът на Община Ловеч Корнелия Маринова посети на 1 октомври три общности в региона. Първо тя се срещна с обитателите на Дом за стари хора „Върбовка“, после посети Дом за пълнолетни лица с физически увреждания в  село Сливек, а накрая се включи в празника на Клуб на инвалида и пенсионера в село Лешница. На възрастните хора тя подари топли баници и връчи поздравителен адрес, в който се казва: „Годините прелитат като птици над нас. И ако в небето не остават следи, то по нашите бръчки можем да познаем колко много ята сме изпратили. Надявам се, днес всички да се чувствате добре! Защото познавате щастието на живота - чрез труда, чрез постигнатото и чрез богатството на спомените.“

Корнелия Маринова припомни, че са изминали вече 30 години, откакто ООН обяви 1 октомври за Международен ден на възрастните хора. Празникът е още една възможност да се засвидетелства внимание към тази група хора. Кметът изказа уважение и почит към възрастните хора. После изслуша различните мнения и молби на живущите. Освен това припомни, че тази година темата на Деня на възрастните е „Пандемиите: как ни променят и как се справяме?“  Пандемията по никакъв начин не се е отразила на грижите за към възрастните хора, даже напротив, има поредица от мерки за здравето.

В село Лешница Корнелия Маринова връчи поздравителния адрес на Надежда Власковска, председател на клуба. След това кметът разговаря със събралите се хора, включително с най-възрастния Васил Дочев (92 г.), който преди много години е бил зам.-директор на училище „Васил Левски“ в Ловеч, където по-рано Корнелия Маринова беше директор. Празникът завърши с кръшно народно хоро. А кметският наместник на Лешница  Дамян Дамянов изненада своя гост с портрет, който саморъчно е нарисувал.

Общинско радио Ловеч
Програма за енергийна ефективност в МЖС
Solvit - ефективно разрешаване на проблеми в ЕС
Единен информационен портал за Европейските фондове
ОП Региони в растеж
Възобновяема енергия
Националната телефонна линия за деца 116 111
Ефективен CAF потребител
Сдружение местна инициативна група Летница - Ловеч