Общинска администрация Ловеч / Република България
Translate to English
- + A

Телефон за сигнали:

0884 215 092

Заболеваемостта от COVID-19 в Община Ловеч не намалява

Заболеваемостта от COVID-19  в Община Ловеч не намалява. Натискът върху здравната система също. Отчетената 14 дневна заболеваемост е 409,6 на 100 000 души. Това стана ясно след провеждането на Общинския оперативен щаб за превенция и ограничаване разпространението на коронавируса в Ловеч на 14 декември, ръководен от кмета Корнелия Маринова. Активните случаи са 222, 78 лица са хоспитализирани в отделенията на ловешката болница. Центърът за спешна медицинска помощ работи с пет екипа. От днес, 14 декември, беше възобновена работата на Отделението по анестезиология и интензивно лечение в МБАЛ "Проф. д-р Параскев Стоянов". Проверките за спазване на санитарните мерки продължават от страна на всички компетентни институции.

След обсъждане на актуалната обстановка в Община Ловеч, становищата изразени от представителите на институциите и с оглед предстоящите Коледни и Новогодишни празници, Общинският оперативен щаб за превенция и ограничаване разпространението на коронавируса в Ловеч реши детските ясли и детските градини на територията на Община Ловеч да възобновят дейността си от 4 януари 2021 година.

Детска млечна кухня няма да работи в дните 29, 30 и 31 декември 2020 година.

Препоръчва се на гражданите при предстоящите Коледни и Новогодишни празници да ограничат своите контакти, да избягват излишни пътувания, да спазват стриктно противоепидемичните мерки, да бъдат отговорни към своето и на останалите здраве и още при първи симптоми на респираторно заболяване да се обърнат за съвет към личния си лекар.

След анализ на изнесените данни за заболеваемостта и дифузното разпространение на COVID-19 на територията на Община Ловеч, Щабът счита, че мерките трябва да продължат да се прилагат консервативно и след 21 декември тази година.

 

Забележка: снимката е архивна.