Общинска администрация Ловеч / Република България
Translate to English
- + A

Телефон за сигнали:

0884 215 092

Заедно с ловчалии кметът Корнелия Маринова почете църковния празник Свети пророк Илия

Ðаедно Ñ Ð»Ð¾Ð²Ñалии кмеÑÑÑ  ÐоÑÐ½ÐµÐ»Ð¸Ñ ÐаÑинова поÑеÑе ÑÑÑÐºÐ¾Ð²Ð½Ð¸Ñ Ð¿Ñазник СвеÑи пÑоÑок ÐлиÑ

Заедно с ловчалии кметът на Община Ловеч Корнелия Маринова почете църковния празник Свети пророк Илия, като запали свещ в параклиса в кв. „Младост“, носещ името на пророка. Тя поговори с присъстващите миряни, като сподели радостта от светлия празник.

Преди това Ловчанският митрополит Гавриил отслужи света литургия  в съслужение с отец Вениамин, отец Кънчо и отец Викентий. То поръси кмета на Ловеч със светена вода и пожела благоденствие на града. На присъстващите ловчалии традиционно бе раздаден курбан за здраве.

Параклисът в ловешкия квартал бе построен през 2009 г. чрез дарения. Главен радетел на идеята е отец Вениамин, а храмът е  знак на благодарност към свети Илия. Той е като зелен оазис сред панелните жилищни блокове и любимо място за вярващите.

Свети Илия се тачи от всички християни като най-големия библейски пророк и заедно с Моисей - като един от двамата най-велики старозаветни мъже. Свети Илия е господар на летните небесни стихии и градушката. На този ден се спазва строго забраната за работа.

Общинско радио Ловеч
Програма за енергийна ефективност в МЖС
Solvit - ефективно разрешаване на проблеми в ЕС
Единен информационен портал за Европейските фондове
ОП Региони в растеж
Възобновяема енергия
Националната телефонна линия за деца 116 111
Ефективен CAF потребител
Сдружение местна инициативна група Летница - Ловеч