Общинска администрация Ловеч / Република България
Translate to English
- + A

Телефон за сигнали:

0884 215 092

Зам.-кметът д-р Алдин Начков ще участва в Дни на четенето на Народно читалище „Изкуство – 2022“

Ðам.-кмеÑÑÑ Ð´-Ñ Ðлдин ÐаÑков Ñе ÑÑаÑÑва в Ðни на ÑеÑенеÑо на ÐаÑодно ÑиÑалиÑе âÐзкÑÑÑво â 2022â

Зам.-кметът д-р Алдин Начков ще участва в инициативата на Народно читалище „Изкуство – 2022“ – Ловеч, Дни четенето. Тя преминава под наслова „Днешният читател е утрешният лидер“ и призива „Да върнем стрелките на часовника, за да се потопим във времето, когато децата нямаха телефони, а имаха книги“.

„Нас ни възпитаваха в ценности от разказите на Елин Пелин, Йовков, вълнувахме се с героите на Карл Май, мечтаехме да срещаме истински герои като Винету и Оцеола. За днешните деца тези имена са непознати или неразбрани. Младите хора днес прекарват по-голямата част от времето си пред компютъра, а не над книгите. Но дали информацията онлайн може да замести усещането и удоволствието от една стойностна книга? Това ще разкажат нашите гости“, поясни Вергиния Христова, председател на читалището.

Любими книги от детството ще четат още областният управител Виктор Стойчев, началникът на Регионалното управление на образованието д-р Иваничка Буровска, директорът на Бюрото по труда Ирина Митева и актьорите от Драматичния театър Боряна Бабанова, Златина Гълъбова, Марина Георгиева  и Цветан Пейчев. Началото поставя зам.-кметът в Световния ден на книгата и авторското право 23 април.

Дните на четенето продължават до 29 април. Мястото е бул. "България " №10, ет.2.

Общинско радио Ловеч
Програма за енергийна ефективност в МЖС
Solvit - ефективно разрешаване на проблеми в ЕС
Единен информационен портал за Европейските фондове
ОП Региони в растеж
Възобновяема енергия
Националната телефонна линия за деца 116 111
Ефективен CAF потребител
Сдружение местна инициативна група Летница - Ловеч