Общинска администрация Ловеч / Република България

Център за услуги
и информация:

068/ 688 381
info@lovech.bg

Община Ловеч

Официален уеб сайт

Зам.-кметът Венцислав Христов откри фотоизложба, възпяваща красотата на българите

Заместник-кметът на Община Ловеч Венцислав Христов откри снощи, 5 април, фотографската изложба „Различната България“ на Асен Великов (53 г.). Експозицията се състои от 36 широкоформатни фотоса, разположени в две зали  Художествена галерия в Ловеч.

„Ние като зрители на изложбата можем само да си мечтаем да постигнем това  професионално ниво  на автора Асен Великов. Надявам се той да остане в Ловеч до неделя и да намери нови персонажи за своята изложба, тъй като на Цветница тук  има доста интересни хора. Да поздравим и човека, по чиято идея поканихме  Асен Великов да ни гостува в Ловеч.“ Това каза при откриването зам.-кметът Венцислав Христов и пожела на добър час на изложбата.

За творческия път на твореца, роден в град Левски, говори главният уредник на културната институция Галя Герганова.  „Асен Великов има славата на страстен почитател на автентичния фолклор и превръщането му в образи,  които потопят зрителя в една различна идентичност.  Той е фотограф, който възражда българското“, каза Галя Герганова.

Фотосите възпяват по непосредствен  начин красотата на българите, пременени  предимно в народни носии и излъчващи чистота и непорочност. Сред тях има и портрет на Зорница –София Попганчева, която нашумя напоследък с ролята на Румена войвода във филма „Воевода“.

Откриването на изложба привлече много ловешки ценители на красотата, сред тях бе и новоизбраният депутат Милко Недялков. Малкият певец Мартин (7 г.) пък се включи в фолклорната програма, която съпътстваше събитието.