Общинска администрация Ловеч / Република България
Translate to English
- + A

Телефон за сигнали:

0884 215 092

Зам.-кметът Венцислав Христов проследи преминаването на Международната колоездачна обиколка през Ловеч

Ðам.-кмеÑÑÑ ÐенÑиÑлав Ð¥ÑиÑÑов пÑоÑледи пÑеминаванеÑо на ÐеждÑнаÑоднаÑа колоездаÑна обиколка пÑез ÐовеÑ

Заместник-кметът на Община Ловеч Венцислав Христов и други представители на общината проследиха на 4 септември преминаването през Ловеч на колоната на 66-ата Международна колоездачна обиколка на България (МКОБ). Граждани бяха заели позиции доста по-рано, за да зърнат състезателите, които преминаха с доста висока скорост по бул. „България“.

Колоездачите тръгнаха от Троян и в 10.45 часа пресякоха жълтата линия пред Районния съд в Ловеч. Полуетапът за понеделник включва още Плевен и финал в Свищов.

Тази година МКО на страната е разделена на две части: МКОБ „Север” – 3-5 септември, и МКОБ „Юг” – 7-9 септември. Стартът на първия етап от обиколка „Север” е от храм паметника „Св. Александър Невски” в София на 3 септември с финиширане в гр. Троян.

На 4 септември  бе II етап – от Троян до Свищов, а на 5 септември – от Свищов до Елена, с което ще приключи МКОБ „Север”. Маршрутът на МКОБ „Юг” е Елена – Ивайловград – Стара Загора. В обиколката участват около 24 отбора.

По-рано по повод обиколката кметът на Община Ловеч Корнелия Маринова отправи поздравителни думи към участниците и организаторите, като подчерта, че за пореден път градът ни трайно се вписва в картата на колоездачните традиции под знака на патриотизма, родолюбието и високите спортни постижения.

Общинско радио Ловеч
Програма за енергийна ефективност в МЖС
Solvit - ефективно разрешаване на проблеми в ЕС
Единен информационен портал за Европейските фондове
ОП Региони в растеж
Възобновяема енергия
Националната телефонна линия за деца 116 111
Ефективен CAF потребител
Сдружение местна инициативна група Летница - Ловеч