Общинска администрация Ловеч / Република България
Translate to English
- + A

Телефон за сигнали:

0884 215 092

Заместник-председателят на Народното събрание Росица Кирова пристига в Ловеч

ÐамеÑÑник-пÑедÑедаÑелÑÑ Ð½Ð° ÐаÑодноÑо ÑÑбÑание РоÑиÑа ÐиÑова пÑиÑÑига в ÐовеÑ

Заместник-председателят на Народното събрание Росица Кирова ще бъде гост на общината по повод 11 май - Ден на Ловеч и Ден на Светите братя Кирил и Методий, покровители на града. Тя ще се включи в тържеството пред новия Катедрален храм „Св. св. Кирил и Методий” в центъра на града, което е в 11 часа.

Росица Кирова е родена на 1 януари 1970 година във Видин. Професионалното ѝ развитие е свързано с управление в частния бизнес. Била е председател на Съвета на директорите на „Дунавски драгажен флот Видин“ АД. Росица Кирова е била четири мандата общински съветник на Видин, избирана от гражданските квоти на листите на НДСВ и ГЕРБ, а и като представител на гражданска коалиция. На 14 ноември 2021 г. Росица Кирова постигна за листата на коалиция ГЕРБ-СДС един от най-високите резултати за страната в изборите за депутати. За трети пореден път е избрана за народен представител от област Видин.

Като заместник-председател на Народното събрание през ноември 2021 г. учредява стипендии за талантливи ученици „Изследователи на знанието“.

В предсрочните парламентарни избори на 02.04. 2023 г.  Росица Кирова отново е водач на листата и коалиция ГЕРБ-СДС във Видин. На 21.04.2023 г. тя  зае поста на заместник-председател на Народното събрание, след като за пореден път й бе гласувано доверие. Преди това тя заемаше този пост в 46-то и 47-то Народно събрание.

Община Ловеч, пресцентър

10.05.2023 г.

 

Общинско радио Ловеч
Програма за енергийна ефективност в МЖС
Solvit - ефективно разрешаване на проблеми в ЕС
Единен информационен портал за Европейските фондове
ОП Региони в растеж
Възобновяема енергия
Националната телефонна линия за деца 116 111
Ефективен CAF потребител
Сдружение местна инициативна група Летница - Ловеч