Общинска администрация Ловеч / Република България
Translate to English
- + A

Телефон за сигнали:

0884 215 092

Стартира допитване до гражданите на Ловеч за номиниране на лекар на годината

СÑаÑÑиÑа допиÑване до гÑажданиÑе на ÐÐ¾Ð²ÐµÑ Ð·Ð° номиниÑане на Ð»ÐµÐºÐ°Ñ Ð½Ð° годинаÑа

Община Ловеч съвместно с Регионалната здравна инспекция и регионалните колегии на Българския лекарски съюз, на Българския зъболекарски съюз и на Българската асоциация на професионалистите по здрави грижи обявява допитване до гражданите за номиниране на лекар на годината. Това се прави във връзка с връчването на барелеф „Свети Иван Рилски” – ежегодната персонална награда за признание на професионалния принос на лекар или зъболекар, практикуващ в община Ловеч.

Всеки гражданин може да даде своя глас, като пусне талон с името на лекаря в нарочно обявени кутии, разположени на партера на МБАЛ „Проф. д-р П. Стоянов“- Ловеч, в Стоматологичната поликлиника, в МБАЛ „Кардиолайф“ и в общината. Предложения за лекар на годината дават и трите съсловни организации.

Изборът ще се направи според професионалния опит и квалификация на кандидата, научния му принос в медицината, приноса му за развитието на здравеопазването в общината, участие в спасяване на хора при масови бедствия в Община Ловеч.     Номинации се приемат до 17 октомври т. г., награждаването ще се извърши на тържествена церемония по случай 19 октомври, деня на свети Иван Рилски Чудотворец, покровител на българските лекари.

Свети Иван Рилски е скромен отшелник от Рила планина, когото още приживе наричат земен ангел и небесен жител. Той е най-великият български светец, прекарал целия си живот в отшелничество, в пост и молитва за благополучието на хората. В негово лице народът вижда покровител и застъпник пред Бога. Според преданието свети Иван Рилски е извършил много чудеса през живота си и подир смъртта си: нахранил овчари, излекувал с молитвата си един побъркан, изцерява от разни болести благочестиви люде, опазва манастира си чрез своята благодатна сила. Именно затова българските лекари са избрали светеца за свой покровител.

През 2022 г. лекар на годината стана д-р Емил Ганев Минков – началник отделение по образна диагностика към МБАЛ „Проф. д-р П. Стоянов“- гр. Ловеч.

Виж талона в прикачен файл.

Община Ловеч, пресцентър

07.09.2023 г.

Общинско радио Ловеч
Програма за енергийна ефективност в МЖС
Solvit - ефективно разрешаване на проблеми в ЕС
Единен информационен портал за Европейските фондове
ОП Региони в растеж
Възобновяема енергия
Националната телефонна линия за деца 116 111
Ефективен CAF потребител