Общинска администрация Ловеч / Република България
Translate to English
- + A

Телефон за сигнали:

0884 215 092

Започва Есенният панаир на Ловеч – в програмата са MD Band, „Керана и космонавтите“ и Hellion Stone

ÐапоÑва ÐÑенниÑÑ Ð¿Ð°Ð½Ð°Ð¸Ñ Ð½Ð° ÐÐ¾Ð²ÐµÑ â в пÑогÑамаÑа Ñа MD Band, âÐеÑана и коÑмонавÑиÑеâ и Hellion Stone

Започва Есенният панаир на Ловеч, той се провежда  в дните 8 – 10 септември 2023 г., петък – неделя. По традицията панаирът събира много хора и е с богата програма. Събитието протича на три локации – на булевард „България“, в двора на Бившата казарма и на пл. „Инж. Трифон Трифонов“ до гарата. В града е въведена временна организация на движението. Виж тук

Отредени са места за продажба на произведения на художествените занаяти от майстори занаятчии и търговци, занаятчии с демонстрации на художествените занаяти и приложни изкуства, маси за търговия, шатри за цветя, маси за търговия със захарни изделия, маси за търговия с плодове и зеленчуци, шатри с маси за консумация и атракционни обекти.

В трите вечери на сцената в двора на Старата казарма от 20.00 часа ще има концерти  на групите MD Band, „Керана и космонавтите“ и Hellion Stone.

Рок бандата „Керана и космонавтите“ е известна с артистичните си прояви. Екзотичната вокалистка Юлия Йорданова избира името Керана за свой сценичен псевдоним, защото ѝ носи усещането за сила и независимост.  Тя става популярна с участието си в „Гласът на България“, където стига до финала в отбора на Камелия. Групата „Керана и космонавтите“ през 2021 г. са отличени с наградата за дебют от „БГ радио“. Излиза албумът им „Урса Майнър“. В състава са още Елена Илчева, Павeл Видов, Преслав Пеев, Николай Бобчев и Димитър Пенчев. Керана участва и в мюзикълите „Евита“ и „Исус Христос Суперзвезда“, както и в предаването „Като две капки вода“.

Рок-групата Hellion Stone

Набралата популярност рок група Hellion Stone идват в Ловеч от фестивала за независима и алтернативна музика REBEL REBEL във Варна. В групата има двама ловчалии. Китарист и един от основателите на групата е Иван Стоянов, син на доскорошния общински служител Илиян Стоянов. Завършил е Езиковата в Ловеч и след това немска филология. Другият е  Мануел Малешков, също възпитаник на Езиковата гимназия и сега учи в Музикалната академия. Целият състав: Иво Попов, вокал, Стефан Стефанов, китара, Иван Стоянов- китара, Атанас Пангев, бас, Мануел Малешков, ударни. Сред известните им песни са For God's Sake, Run, Vinkelus и др. Hellion Stone бяха подгряваща група на световно известните Godsmack на концерта им в София.

Община Ловеч, пресцентър

07.09.2023 г.

 

Общинско радио Ловеч
Програма за енергийна ефективност в МЖС
Solvit - ефективно разрешаване на проблеми в ЕС
Единен информационен портал за Европейските фондове
ОП Региони в растеж
Възобновяема енергия
Националната телефонна линия за деца 116 111
Ефективен CAF потребител