Общинска администрация Ловеч / Република България
Translate to English
- + A

Телефон за сигнали:

0884 215 092

Жителите на Скобелево, община Ловеч, отбелязаха своя празник

ÐиÑелиÑе на Скобелево, обÑина ÐовеÑ, оÑбелÑзаÑа ÑÐ²Ð¾Ñ Ð¿Ñазник

Жителите на Скобелево, община Ловеч, отбелязаха своя празник на 5 септември вечерта с тържество и концерт на площада на селото. Гости на тържеството бяха кметът на Община Ловеч Корнелия Маринова, заместник-кметът Венцислав Христов, членове на кметския съвет. Кметът на селото Милянка Петкова припомни в словото си за ролята на селото в Освободителната Руско-турска война, както и значението на официалния празник на Съединението, чиято 132-годишнина отбелязваме на 6 септември.
Кметът Корнелия Маринова каза: „Всяка година на този ден съм тук и винаги го правя с огромна радост. Пожелавам Ви да бъдете здрави, обединени, защото неслучайно в деня на Съединението чествате своя празник, желая Ви оптимизъм, вяра и дела, а вие вече сте показали на какво сте способни обединени, защото кметският съвет направи доста неща за селото“.
Кметът Корнелия Маринова връчи на Милянка Петкова знамето на Община Ловеч, както и специален поздравителен адрес. 
В него се казва: „Като отбелязваме Съединението, ние ставаме част от тържеството на българския дух, на идеята за единство на българския народ. А Вашето село достойно присъства в героичната летопис, носейки името на генерал Скобелев, герой от освобождението на Ловеч през 1877 г.“
Цветя и венци бяха поднесени на мемориала с имената на загиналите местни хора във войните. Вечерта продължи с художествена програма на местната вокална група. С песен се изяви и малката Мария Мирославова, като получи много аплодисменти. Празникът завърши с кръшни народни хора на широкия площад.  

Общинско радио Ловеч
Програма за енергийна ефективност в МЖС
Solvit - ефективно разрешаване на проблеми в ЕС
Единен информационен портал за Европейските фондове
ОП Региони в растеж
Възобновяема енергия
Националната телефонна линия за деца 116 111
Ефективен CAF потребител
Сдружение местна инициативна група Летница - Ловеч