Общинска администрация Ловеч / Република България
Translate to English
- + A

Телефон за сигнали:

0884 215 092

Жителите на Скобелево, община Ловеч, отбелязаха традиционно своя празник

ÐиÑелиÑе на Скобелево, обÑина ÐовеÑ, оÑбелÑзаÑа ÑÑадиÑионно ÑÐ²Ð¾Ñ Ð¿Ñазник

Жителите на Скобелево, община Ловеч, отбелязаха традиционно своя празник на 10 септември 2022 г. с тържество. Събитието за втора година се състоя в градината под дърветата и привлече много хора. Гости на тържеството бяха кметът на Община Ловеч Корнелия Маринова и председателят на Общински съвет в  Ловеч  Петър Цолов, които поднесоха цветя пред паметника на паднали във войните. Кметът Маринова в поздравлението си подчерта, че всяка година около официалния празник на Съединението  - 6 септември, Скобелево отбелязвате своя празник.  „Ние сме една общност, а корените ни са в историческите събития. Днес освен на Съединението от 1885 г. ние отдаваме почит и преклонение и на военните действия, довели до освобождението на Ловеч през 1877 г. Напълно заслужено селото носи името на генерал Скобелев,  който е герой от битката край Осъм и по местата, където са днешните Гозница и Скобелево“, каза кметът на Ловеч.

Корнелия Маринова връчи поздравителен адрес на Сузана Янчева, кметски наместник на с. Скобелево. В него се казва: Пожелавам  на местното ръководство да бъде близо до проблемите на хората, да продължи да работи за просперитета на селото. Ние сме уверени, че националното единство най-много ни помага в моментите на изпитания и трудности. Да продължим да гледаме в една посока и съм сигурна, че ще успеем!

Традиционният курбан бе осветен от отец Мартин, присъстваха кметове на околните села, новозаселили се жители и много гости.Празникът продължи с фолклорна програма.

 

Община Ловеч, пресцентър

10.09.2022 г.

Общинско радио Ловеч
Програма за енергийна ефективност в МЖС
Solvit - ефективно разрешаване на проблеми в ЕС
Единен информационен портал за Европейските фондове
ОП Региони в растеж
Възобновяема енергия
Националната телефонна линия за деца 116 111
Ефективен CAF потребител
Сдружение местна инициативна група Летница - Ловеч