Общинска администрация Ловеч / Република България
Translate to English
- + A

Телефон за сигнали:

0884 215 092

Жителите на Скобелево отбелязаха своя празник с тържество в двора на ремонтираното читалище

ÐиÑелиÑе на Скобелево оÑбелÑзаÑа ÑÐ²Ð¾Ñ Ð¿Ñазник Ñ ÑÑÑжеÑÑво в двоÑа на ÑемонÑиÑаноÑо ÑиÑалиÑе

Жителите на Скобелево, община Ловеч, отбелязаха в събота традиционно своя празник с тържество в двора на ремонтираното читалище. Гости на тържеството бяха кметът на Община Ловеч Корнелия Маринова и заместник-кметът Венцислав Христов. Заедно със Сузана Янчева, кметски наместник, и други представители на селото поднесоха  венци и цветя пред паметника на паднали местни жители във войните.

Кметът Корнелия Маринова в поздравлението си подчерта, че всяка година около официалния празник на Съединението  - 6 септември, Скобелево отбелязвате своя празник. Припомнено бе, че селото носи името на руския генерал Скобелев,  който е герой от битката от 1877 г. за освобождението на Ловеч. „Скобелево е едно специално място в нашата община, което зарежда с много родолюбие, зарежда с примера на хората, които са живели някога. Тук се съчетават две събития - освобождението на Ловеч през 1877 г. и историческото Съединение през 1885 г.“, каза кметът на Ловеч.

Корнелия Маринова връчи поздравителен адрес на Сузана Янчева, кметски наместник на Скобелево. „Изказвам сърдечен поздрав към всички, които  чувстват този празник като личен! Бъдете здрави и успешни! С чест преминавайте през дните си и да успяваме в общите дела!“, четем в него.

От своя страна Сузана Янчева благодари за това, че през последните години жителите са я подкрепяли,  за да се създават хубави неща, благодари още на спонсорите, на работилите по фундаментите по спечеления проект по ПУДООС, както и за покрива на читалището. „Старала съм се да ви събирам, а не да ви разделям“, каза Сузана Янчева.

Раздаден бе традиционен телешки курбан, приготвен  за над 200 души. Той бе осветен от отец Мартин с призива да благодарим на Бога за тези радости, с които ни дарува.

На тържеството присъстваха кметове на околните села Радювене, Чавдарци, Лисец, Слатина, Тепава и Баховица, бивши кметове на селото, новозаселили се жители и много гости. Празникът продължи до късно с фолклорна програма и певицата Мария.

Община Ловеч, пресцентър

09.09.2023 г.

 

Общинско радио Ловеч
Програма за енергийна ефективност в МЖС
Solvit - ефективно разрешаване на проблеми в ЕС
Единен информационен портал за Европейските фондове
ОП Региони в растеж
Възобновяема енергия
Националната телефонна линия за деца 116 111
Ефективен CAF потребител
Сдружение местна инициативна група Летница - Ловеч