Общинска администрация Ловеч / Република България
Translate to English
- + A

Телефон за сигнали:

0884 215 092

Златен медал и почетен знак за фолклорна група „Тарамбера“ от ловешкото село Хлевене

ÐлаÑен медал и поÑеÑен знак за ÑолклоÑна гÑÑпа âТаÑамбеÑаâ Ð¾Ñ Ð»Ð¾Ð²ÐµÑкоÑо Ñело Хлевене

Групата за автентичен фолклор  "Тарамбера" към Народно читалище „Хлевенец-1919 г.“ в с. Хлевене спечели  златен медал от 12-ия национален шампионат по фолклор „Евро фолк 2022“ и почетен знак от 25-ия Старопланински събор "Балкан фолк", които се проведоха наскоро във Велико Търново. Самодейците  с ръководител Адреана Ангелова изпълняват български народни песни,  стари градски и популярни песни.  Основният им стремеж е да популяризират местния  хлевенски фолклор, който е много богат на песни, хора, обреди и обичаи. 

На събори и фестивали

групата за автентичен фолклор  "Тарамбера" представя красотата на фолклора като нещо живо, което все още не е забравено, а  визията на формацията се допълва и от красивата автентична носия, която е на повече от сто години.

Впечатляващото представяне на групата се допълва и от Грамота за откритие на XII национален шампионат по фолклор „Евро фолк 2022“, Грамота и Диплом за съществен принос за съхранение и развитие на българските традиционни народни изкуства, както и Препоръка за представяне на българските народни изкуства в Балканския шампионат по фолклор „Евро-фолк – Жива вода“, който се провежда в Хисаря.

Старопланинският събор "Балкан фолк" пък се провежда под патронажа на Националната комисия на България за ЮНЕСКО в рамките на Музикални празници „Евро фолк“, които са под егидата на Европейската асоциация на фолклорните фестивали (ЕАФФ).

 

Общинско радио Ловеч
Програма за енергийна ефективност в МЖС
Solvit - ефективно разрешаване на проблеми в ЕС
Единен информационен портал за Европейските фондове
ОП Региони в растеж
Възобновяема енергия
Националната телефонна линия за деца 116 111
Ефективен CAF потребител
Сдружение местна инициативна група Летница - Ловеч