Общинска администрация Ловеч / Република България
Translate to English
- + A

Център за услуги
и информация:

068/ 688 381
info@lovech.bg

ИНФОРМАЦИЯ И РЕГЛАМЕНТ ЗА ПРОВЕЖДАНЕ НА ДЕСЕТИ ТРАДИЦИОНЕН ФОЛКЛОРЕН СЪБОР НА ДЕВЕТАШКОТО ПЛАТО „ДЕВЕТ ПЕСНИ ОТ ИЗВОРА”

ИНФОРМАЦИЯ И РЕГЛАМЕНТ ЗА ПРОВЕЖДАНЕ НА ДЕСЕТИ ТРАДИЦИОНЕН ФОЛКЛОРЕН СЪБОР НА ДЕВЕТАШКОТО ПЛАТО „ДЕВЕТ ПЕСНИ ОТ ИЗВОРА”

2 СЕПТЕМВРИ 2017 г. – с. ДЕВЕТАКИ

С ПОДКРЕПАТА НА ОБЩИНА ЛОВЕЧ

 

Уважаеми приятели на Деветашкото плато,

 

За десета поредна година на 2 септември 2017 година ще се проведе традиционният фолклорен събор ,,Девет песни от извора,,

Тази година ще се съберем за песни и веселие на открито в центъра на с.Деветаки от 9.30 часа..Целта на събора е да запази и поуляризира изворния фолкор,да затвърди ролята на традиционния фолклор за сплотяването на местната общност,да обогати познанията на хората от района и гостите за българското фолклорно богатство,както и да подкрепи същността на читалищата като местни културни центрове.

На всички участници ще бъде връчена грамота за участие и един приз за комплексно представяне на читалище,както и награда на Кмета на Община Ловеч,и читалището в с.Деветаки.

За участие във фестивала се допускат:

Индивидуални изпълнения на народни песни

Смесени групи за народни песни.

Дуети и авторски изпълнения и обработен фолкор

Танцови състави

  

Програма за участие;

-Всеки творчески колектив се представя с 2 концертни изпълнения с песни и обичаи от местно,автентично за региона изпълнение

-Не се допускат изпълнения на химни и поп фолк изпълнения

-Последователността на изпълненията ще се уточни след получаване на заявките от екипа на Читалището в с.Деветаки-домакин и организатор на събора.

 

Необходими документи за заявка за участие;

-Заявка за участие от Читалище,клуб,организация

-Данни за изпълнителите-групата-имена,населено място,ръководител

-Описание на изпълнението-заглавие на песен или танц,акомпанимент

По време на събора ще има съпътстваща програма-павилиони за храна и напитки,възможност за предлагане на ръчно изработени сувенири от естествени материали,пчелен мед,билки,плодове и зеленчуци и други местни продукти.

Ще бъде организирана и кулинарна изложба на храни,типични за района на Деветашкото плато.За участие в кулинарната изложба е необходимо ястието да се представи на организаторите в Читалището в с,Деветаки до 9 часа на 02.09.2017,в подходящ съд,заедно с кратко описание на рецептата,данни- кой го е приготвил.Всички участници ще получат грамота.

 

 

Желаещите да участват в събора –надпяване трябва да изпратят заявка до 30.08.2017г. на тел: 0878446301 или на Електронна поща;moiatadetelina@mail.bg Детелина Карапетрова

 

Съборът се организира от УС на сдружение ,,Деветашко плато“  с подкрепата на Община Ловеч и Читалищното ръководство на с.Деветаки.

Пътните и дневните са за сметка на участниците.

Заповядайте - Деветаки Ви очаква.