Общинска администрация Ловеч / Република България
Translate to English
- + A

Телефон за сигнали:

0884 215 092

17 ноември - Международен ден без тютюнопушене

17 ноемвÑи - ÐеждÑнаÑоден ден без ÑÑÑÑнопÑÑене

По традиция Международният ден без тютюнопушене се отбелязва всеки трети четвъртък на месец ноември. „Да спечелим един ден: заедно без цигари!” е призивът на националната кампанията под което премина тази година 17 ноември - Международен ден без тютюнопушене.

По този повод екип от Превантивно- информационен център /ПИЦ/ за борба с наркотичните вещества към Община Ловеч организира инициатива, която се проведе в ОУ „Васил Левски“ с ученици от 6 клас. Пред шестокласниците доброволците към ПИЦ Симона Василева и Васил Алексиев от ПЕГ „Екзарх Йосиф I“ пресъздадоха история за двама младежи, добри приятели с общи интереси и мечти, свързани с големи успехи в кариерата си като спортисти. Той тренира футбол, а тя волейбол. Двамата са страшни противници на тютюнопушенето, но един ден тя разбира, че нейният приятел пуши, опитва се да го разубеди и му изтъква множество причини за вредата. Той от своя страна не обръща внимание на нейните думи и заявява, че с това вече е модерен и е част от групата на по- големите. Когато се виждат съвсем случайно след години, тя му разказва че е успяла да сбъдне своята мечта като спортист, участва на европейски първенства и печели медали. А той и споделя, че преди време е направил грешка и е трябвало да я послуша за рисковете от тютюнопушенето, защото това е попречило на спортните му постижения да стане велик футболист на България.

Проведе се кратка дискусия с участниците по темата за вредата от тютюнопушенето. Инициативата завърши с послание „Живей без дим“, до което учениците достигнаха като решиха тематична кръстословица подготвена от доброволците на ПИЦ.

Общинско радио Ловеч
Програма за енергийна ефективност в МЖС
Solvit - ефективно разрешаване на проблеми в ЕС
Единен информационен портал за Европейските фондове
ОП Региони в растеж
Възобновяема енергия
Националната телефонна линия за деца 116 111
Ефективен CAF потребител
Сдружение местна инициативна група Летница - Ловеч