Общинска администрация Ловеч / Република България
Translate to English
- + A

Телефон за сигнали:

0884 215 092

26 юни - Международен ден срещу злоупотребата с наркотици и нелегалния трафик

26 Ñни - ÐеждÑнаÑоден ден ÑÑеÑÑ Ð·Ð»Ð¾ÑпоÑÑебаÑа Ñ Ð½Ð°ÑкоÑиÑи и Ð½ÐµÐ»ÐµÐ³Ð°Ð»Ð½Ð¸Ñ ÑÑаÑик

Общински съвет по наркотични вещества /ОСНВ/ и Превантивно-информационен център за борба с наркотичните вещества, като действащо звено към съвета, проведе в Ловеч едно от най-мащабните си събития – Младежки фест „Заедно срещу дрогата“.

Инициативата се проведе съвместно с Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетните и непълнолетните /МКБППМН/. Фестивалът бе празник за всички млади хора, както и за тези, които работят с и за тях. Участваха близо 30 индивидуални и групови изпълнители от местни училища и читалища.

Събитието бе открито от кмета на община Ловеч Корнелия Маринова и зам.-кмета Венцислав Христов, който е и председател на ОСНВ и МКБППМН. Първото изпълнение бе на Мирела Величкова от ОУ “Христо Никифоров” с песента “Щурче”. На финала Преслава, Симона и Богдан от ППМГ изпълниха песента “Заедно”.

Международният ден срещу злоупотребата с наркотици и нелегалния трафик се отбелязва всяка година на 26 юни, за да се засилят действията и сътрудничеството за постигане на целта – свят без злоупотреба с наркотици.

Основният призив на Деня за борба с наркоманията е да се привлече внимание към сериозния проблем, който засяга обществото като цяло.

Кампанията също цели да се противопостави на стигмата и дискриминацията към хората, които употребяват наркотици.

Общинско радио Ловеч
Програма за енергийна ефективност в МЖС
Solvit - ефективно разрешаване на проблеми в ЕС
Единен информационен портал за Европейските фондове
ОП Региони в растеж
Възобновяема енергия
Националната телефонна линия за деца 116 111
Ефективен CAF потребител