Общинска администрация Ловеч / Република България
Translate to English
- + A

Телефон за сигнали:

0884 215 092

Сдружение „Моделклуб – Ловеч”

СдÑÑжение âÐоделклÑб â ÐовеÑâ

Сдружението „МОДЕЛКЛУБ“ – Ловеч, е регистрирано през 2010 г. като юридическо лице с нестопанска цел, за осъществяване на обществено полезна дейност.  Вписано е в централния регистър на Министерството на спорта   като член на Българската федерация по авиомоделизъм.

„Моделклуб“ – Ловеч организира и провежда съвместно с Националния дворец на децата Националните ученически състезания по Авио и Ракето-моделизъм от 1996 г. до настоящия момент. Съвместно с Българската федерация по авиомоделизъм ловешкият клуб пък организира и провежда държавното първенство по авиомоделизъм за деца.

През последните четири години състезателите на клуба участваха в 36 състезания, завоювайки 147 медала, от които 86 златни, 35 сребърни и 26 бронзови. И спечелиха 29 купи, 14 от които са от международни участия.

Значимите успехи на ловешките авиомоделисти се дължат до голяма степен на четиримата състезатели от националния отбор по авиомоделизъм на България.

През 2022 година пред националните състезатели от „Моделклуб“ предстоят кръг от Европейското първенство в Румъния, старт от Европейското в Македония и домакинство на Световно първенство за юноши в с. Вълчитрън.

Клубът участва и в редица състезания от кръгове за световни купи в Турция, Румъния, Македония и България.

Със своите постижения „Моделклуб“ допринася за затвърждаване на традициите на Ловеч като град на авиацията и космонавтиката.  

За контакти: Генко Петров - 0886435256

Общинско радио Ловеч
Програма за енергийна ефективност в МЖС
Solvit - ефективно разрешаване на проблеми в ЕС
Единен информационен портал за Европейските фондове
ОП Региони в растеж
Възобновяема енергия
Националната телефонна линия за деца 116 111
Ефективен CAF потребител
Сдружение местна инициативна група Летница - Ловеч