Общинска администрация Ловеч / Република България
Translate to English
- + A

Телефон за сигнали:

0884 215 092

Сдружение клуб по акробатичен рокендрол "Роксмайл"

 СдÑÑжение клÑб по акÑобаÑиÑен ÑокендÑол "РокÑмайл"

Акробатичният рокендрол като спорт навлиза в Ловеч през 1992 г. чрез Милко Кралски. Направени са любителски курсове, състезания, участия на празници. Сформирани са първите състезателни двойки и така в Ловеч се появява Клуб по Акробатичен Рокендрол „Роксмайл“. След като в дейността се включва и другият брат Николай Кралски, започват да се сформират първите детски състезателни двойки в страната.

Акробатичният рокендрол е много зрелищен спорт, който съчетава енергичен танц с елементи на акробатика.

Тренирайки акробатичен рокендрол, децата развиват сила и гъвкавост; овладяват елементи като колело, шпагат, мост, превъртания, салто; формират здрав гръб и правилна стойка на тялото; развиват вестибуларния апарат и координация; научават се да преодоляват страха си и опознават възможностите на своето тяло.

Спортен клуб „Роксмайл“ е многократен отборен шампион на България. Финалист на Европейския клубен шампионат по акробатичен рокендрол. Много състезатели на клуба са ставали държавни шампиони. Като част от националния отбор са представяли България на турнири за Световната купа и Световни първенства. Тренировките на „Роксмайл“ се провеждат всяка сряда и петък от 18:00 часа в сградата на Военен клуб - Ловеч.

За контакти: тел. 0887 869 001

Web address: http://rocksmilelovetch.blogspot.com/

 

Общинско радио Ловеч
Програма за енергийна ефективност в МЖС
Solvit - ефективно разрешаване на проблеми в ЕС
Единен информационен портал за Европейските фондове
ОП Региони в растеж
Възобновяема енергия
Националната телефонна линия за деца 116 111
Ефективен CAF потребител
Сдружение местна инициативна група Летница - Ловеч