Общинска администрация Ловеч / Република България
Translate to English
- + A

Телефон за сигнали:

0884 215 092

Волейболен клуб „Осъм“

Ðолейболен клÑб âÐÑÑмâ

Това е първият в историята на Община Ловеч клуб, развиващ спорта волейбол. Основан е през септември 2019 г. Сдружение волейболен клуб „Осъм“ – Ловеч е учредено с идеята да осъществява дейност в полза на обществото, а именно изграждането на волейболна школа и създаването на условия за практикуване на нов за град Ловеч спорт.

С помощта и съдействието на местната власт, на  директорите на НПГВМ „Проф. Д-р Димитър Димов“  и на ПЕГ „Екзарх Йосиф I”, както и с финансовата подкрепа на Община Ловеч и на много социално ангажирани бизнесмени и предприятия от Ловеч, клубът стартира своя тренировъчен процес с изключително голям интерес и висока посещаемост сред децата и младежите.

Клубът веднага привлича на работа лицензиран треньор, който да работи за школата на клуба с деца, юноши и възрастни.  Сдружението е в Българска федерация по волейбол  като пълноправен член и участва в организираните от федерацията държавни първенства за деца, подрастващи, жени и мъже.  Така от 2020 г. Волейболен клуб „Осъм“ – Ловеч е пълноправен член на БФ.

През спортно-състезателната 2020-2021 г. на Българска федерация по волейбол  клубът осъществи усилен подбор и подготовка на деца и младежи и взе участие с три отбора в различни възрастови групи, като изигра 24 официални срещи, от които 10 домакинства. В направление „Мъже“ клубът изигра 12 официални срещи, в направление „Юноши“ 6,  и в направление „Девойки“ също 6.

През спортно-състезателен сезон 2021-2022 г. ловешкият клуб продължи усилената си работа с вече селектираните деца, юноши и девойки, като привлече и нови. Клубът взе участие с 6 отбора в различни възрастови групи, като изигра до момента 28 официални срещи, в направление „Мъже“, „Юноши“, “Девойки“, „Кадетки“ и  „Кадети“,  в която възраст  са домакини на организираното първенство, провело се през декември 2021 г. в спортната зала на Езиковата гимназия. При най-малките в направление „Детски волейбол“ – до 11-годишни, турнирът е на 29.05. в гр. Червен бряг, а финалната фаза в направление „Кадетки“ ще бъде в гр. Павликени на 11.06. 2022 г.

Във ВК „Осъм“ се провеждат редовни тренировки от понеделник до петък в четири различни възрастови групи с официално картотекираните, регистрирани и трениращи състезатели, които са около 60.

От ВК „Осъм“ приканват всички деца и младежи и техните родители да се запишат посетете тренировките на клуба, за да усвоите този прекрасен спорт, и да разберете що е то отборен дух и отговорност, дисциплина, колективност, взаимопомощ и уважение.

Общинско радио Ловеч
Програма за енергийна ефективност в МЖС
Solvit - ефективно разрешаване на проблеми в ЕС
Единен информационен портал за Европейските фондове
ОП Региони в растеж
Възобновяема енергия
Националната телефонна линия за деца 116 111
Ефективен CAF потребител
Сдружение местна инициативна група Летница - Ловеч