Общинска администрация Ловеч / Република България
Translate to English
- + A

Алманах за детско творчество „Пъстра дъга“

ÐÐ»Ð¼Ð°Ð½Ð°Ñ Ð·Ð° деÑÑко ÑвоÑÑеÑÑво âÐÑÑÑÑа дÑгаâ

Алманах за детско творчество „Пъстра дъга“ се издава ежегодно от Община Ловеч и Регионална библиотека „Проф. Беню Цонев“, в навечерието на Коледните и Новогодишни празници. Организаторите отправят покана за участие в Алманах за детско творчество „Пъстра дъга” всички талантливи ученици и техните преподаватели от община Ловеч, които са спечелили награди в национални и международни конкурси и състезания през текущата година в различни области на познанието. Алманахът е отворен и през следващата година има възможност да се допълни и с други области на знанието.

Целите на Алманаха са да се популяризират успехите на младите таланти и техните учители в дадена област през настоящата година и да се мотивират младите хора да развиват своите таланти.

Инициативата за издаването на Алманаха е на Постоянната комисия по Образование, наука, култура, младежта и децата към Общински съвет – Ловеч. Той е включен в ежегодния Календар на културните събития на Община Ловеч.

В първото издание на Алманах за детско творчество „Пъстра дъга“ - 2013 г. са включени успехите на 44 ученици, от шест училища, Общински детски комплекс – Ловеч и едно народно читалище. Те са спечелили престижни награди от международни и национални конкурси в областите литература, изобразително изкуство, музика, информационни технологии, моделизъм и фотография. Алманахът е представен на 16 януари 2014 г. в Детския отдел на Регионална библиотека "Проф. Беню Цонев".

Във второто издание на Алманах за детско творчество „Пъстра дъга” са включени 49 ученици от 7 училища, Общински детски комплекс – Ловеч и Ловчанско читалище „Наука“. Те са спечелили престижни награди през 2014 година от международни и национални конкурси в областите литература, изобразително изкуство, музика, наука, моделизъм и  фотография. Алманахът е представен на 29.01.2015 г. в Художествена галерия – Ловеч, изложбена зала „Вароша“.

В Алманах за детско творчество „Пъстра дъга” – 2015 г. са включени деца и ученици, спечелили престижни награди през 2015 г. от международни и национални конкурси и състезания в областите литература, изобразително изкуство, музика, танцово изкуство и наука. Изданието отразява успехите на 92 деца и ученици от 5 училища, 2 детски градини, Общински детски комплекс – Ловеч и 2 народни читалища на територията на Община Ловеч.

Страниците на третото издание на Алманаха са празнично разлистени на представянето на 26.01.2016 г. в Художествена галерия – Ловеч, изложбена зала „Вароша“.

В Алманах за детско творчество „Пъстра дъга“ – 2016 г. са включени ученици, спечелили първа, втора или трета награда през 2016 г. от международни и национални конкурси, състезания и олимпиади в областите литература, изобразително изкуство, музика, танцово изкуство и наука.

Изданието отразява успехите на 87 ученици от пет училища, Център за подкрепа за личностно развитие – ОДК и две народни читалища.

Страниците на четвъртото издание на Алманах за детско творчество „Пъстра дъга“ са разлистени на представянето на 26.01.2017 г. от 17.30 ч. в Художествена галерия – Ловеч, изложбена зала „Вароша“, с участието на учениците, включени в него, техните преподаватели, директорите на училищата, секретарите на народни читалища и родителите.

Общинско радио Ловеч
Програма за енергийна ефективност в МЖС
Solvit - ефективно разрешаване на проблеми в ЕС
Единен информационен портал за Европейските фондове
ОП Региони в растеж