Общинска администрация Ловеч / Република България
Translate to English
- + A

Телефон за сигнали:

0884 215 092

Филми за всеки вкус в Лятната киноседмица (25 - 29 юли) в кино „Космос“ – Ловеч

Филми за вÑеки вкÑÑ Ð² ÐÑÑнаÑа киноÑедмиÑа (25 - 29 Ñли) в кино âÐоÑмоÑâ â ÐовеÑ

Шест разнообразни филма са включени в предстоящата лятна киноседмица (25 - 29 юли) в кино „Космос“ – Ловеч, като входът е на преференциалните цени 2 лв. за  билет и 1 лв. за 3D очила. Във филмовата програма, която се осъществува с подкрепата на Община Ловеч, има творби за всички възрастни и вкусове.

 

Най-сериозната творба е  френският “Дийпан” (2015), който е носител на престижната награда “Златна палма” от фестивала в Кан за 2015 г. Филмът на Жак Одиар е за живота на емигранта Дийпан, който в гражданската война в Шри Ланка се е сражавал на страната на „Тамилските Тигри”. Сега обаче е принуден да се представя за глава на семейство заедно с Ялини и 9-годишната Илаяал, за да могат да се измъкнат от опустошената си страна с надеждата за нов живот в Париж.

 

Тези, които обичат киноизкуството, не бива да пропускат  аржентинския “Диви истории” (2014 г.) на режисьора Дамиан Шифрон с продуцент Педро Алмодовар. Дивашките истории са всъщност шест отделни сюжета за любовни измами, завръщане на миналото, отмъщения и  насилие. Филмът е носител на множество награди.

 

Спортният документален филм Меси”  е за аржентинската футболна звезда Лео Меси,  с участието на Кройф, Марадона, Сезар Луис Меноти, Хорхе Валдано, Андрес  Иниеста, Жерар Пике и много други.

 

Приключенската  творба “Легендата за Тарзан”  този път е разказана в 3D формат, участват Самюел Л. Джаксън, Кристоф Валц, Ела Пърнел и др.

Блокбастърът “Денят на независимостта” 3D  е летен екшън с много фантастика и галактически нашественици. В ролите Уил Смит, Джеф Голдблум, Вивика Фокс и др.

 

Анимацията “Алвин и Чипоносковците” е за деца и е дублиран на български език. Новата продукция е смесица от елементи на класическите чипоносковци, палав хумор и затрогващи моменти.

(Снимката е от „Диви истории“.)

 

 

Ето и програма по дни и часове:                                

 

25 Юли /Понеделник/

 

16:40 ч. - “Алвин и Чипоносковците”

20:30 ч. - “Легендата за Тарзан” 3D - цена на 3D очила 1 лв.

 

26 Юли /Вторник/

 

16:30 ч. - “Диви истории”

20:50 ч. - “Диви истории”

 

27 Юли /Сряда/

 

15:50 ч. - “Меси”

19:10 ч. - “Меси”

 

28 Юли /Четвъртък/

 

17:00 ч. - “Дийпан”

21:00 ч. - “Дийпан”

 

 

29 Юли /Петък/

 

21:10 ч. - “Денят на независимостта” 3D .

Общинско радио Ловеч
Програма за енергийна ефективност в МЖС
Solvit - ефективно разрешаване на проблеми в ЕС
Единен информационен портал за Европейските фондове
ОП Региони в растеж
Възобновяема енергия
Националната телефонна линия за деца 116 111
Ефективен CAF потребител
Сдружение местна инициативна група Летница - Ловеч