Общинска администрация Ловеч / Република България
Translate to English
- + A

Телефон за сигнали:

0884 215 092

Група скаути от Белгия лагеруваха край язовира на село Прелом

ÐÑÑпа ÑкаÑÑи Ð¾Ñ ÐÐµÐ»Ð³Ð¸Ñ Ð»Ð°Ð³ÐµÑÑваÑа кÑай ÑзовиÑа на Ñело ÐÑелом

Група скаути от Белгия лагеруваха една седмица край язовира на село Прелом, община Ловеч, като на 7 юли отпътуваха за родината си, съобщи кметският наместник Васко Панков. Освен обичайните занимания на бойскаутите по организиране на пребиваване сред дивата природа, те се включиха и в редица акции в помощ на селото.

„Момчетата почистиха пътеката към паметника в парка и пространството около паметник на загиналите от селото войници. Погрижиха се и за почистването на гробищния парк, както и за направата на кей на брега на язовира“, разказа Васко Панков.

Групата е била съставена от 18 скаута на възраст 15-16 години, както и от четирима  водачи-отговорници. Те пристигнали в ловешкото село на 29 юни, като връзката осъществили местно семейство. Бивакът е бил устроен на брега на малкия язовира  край Прелом,  като палатките предлагали само най-необходимото за живот.

В Прелом за първи път идват скаути. Скаутското движение е световно юношеско движение, което се занимава с физическо, духовно и умствено развитие на младите хора. Това е доброволна, аполитична и независима организация, която се труди и живее сред природата със строги правила и униформа. 

Английската дума скаут (scout) се превежда като разузнавач, но това значение отдавна е останало на заден план.

Общинско радио Ловеч
Програма за енергийна ефективност в МЖС
Solvit - ефективно разрешаване на проблеми в ЕС
Единен информационен портал за Европейските фондове
ОП Региони в растеж
Възобновяема енергия
Националната телефонна линия за деца 116 111
Ефективен CAF потребител
Сдружение местна инициативна група Летница - Ловеч