Общинска администрация Ловеч / Република България
Translate to English
- + A

Телефон за сигнали:

0884 215 092

Иновативен проект за екологично възпитание бе представен в ДГ „Зора“ в Ловеч

ÐноваÑивен пÑÐ¾ÐµÐºÑ Ð·Ð° екологиÑно вÑзпиÑание бе пÑедÑÑавен в ÐÐ âÐоÑаâ в ÐовеÑ

Иновативен проект за екологично възпитание на малките деца бе представен на 9 ноември в ДГ „Зора“ в Ловеч. На събитието присъстваха кметът на Община Ловеч Корнелия Маринова и заместник-кметът Венцислав Христов, за случая дойдоха и членове на обществения съвет към детската градина.

„Смятам, че сте направили чудеса с този проект и той е в полза на децата. Като биолог завиждам на учителите на тези деца, които ще бъдат подготвени за промените в природата, видове растения и т. н. Всички знаем колко важно е „учене чрез преживяване". Така се придобиват трайни умения за здравословен начин на живот и позитивно общуване с природата“, каза Корнелия Маринова.

Проектът „Мини екопътечката" е на тема „Обичам природата и аз участвам“ и той беше представен от директора на ДГ „Зора“  Иваничка Дончева.   Той е част от националната кампания на МОСВ и ПУДООС „Чиста околна среда 2021 г.“ , като стойността му е 4987.89 лв. с ДДС. Приключил е на 31 октомври 2021 г.

 „Мини екопътечката" е дълготрайна инсталация в двора на детската градина. Тя е изработена изцяло от естествени материали (дърво). Има четири лехички, изпълнени с плодородна почва, засети с билки и подправки. Обособена е и зона с дървени пейки за наблюдение на градинката и дъска за визуализация.

С този проект се изгражда екологичната култура при децата от предучилищна възраст.. Екологичното възпитание на децата не би било пълноценно, ако в процеса на обучение не ги включваме в практическата дейност, считат възпитателите.

„Мини екопътечката" е жива, красива и забавна лаборатория на живота. Децата се запознават с градинските инструменти, с обработката на почвата, с това как расте едно цвете и прочие. От март до ноември дейностите са навън в екопътечката, а в студените месеци децата рисуват, изучават семенца и живота на растенията, учат песнички и за празници като Цветница и Еньовден. На гостите бе представена и изложба от рисунки и природни материали.

Община Ловеч, пресцентър

09.11.2021 г.

Общинско радио Ловеч
Програма за енергийна ефективност в МЖС
Solvit - ефективно разрешаване на проблеми в ЕС
Единен информационен портал за Европейските фондове
ОП Региони в растеж
Възобновяема енергия
Националната телефонна линия за деца 116 111
Ефективен CAF потребител
Сдружение местна инициативна група Летница - Ловеч