Общинска администрация Ловеч / Република България
Translate to English
- + A

Телефон за сигнали:

0884 215 092

Кметът на Ловеч участва в празника на възрастните хора в село Къкрина

ÐмеÑÑÑ Ð½Ð° ÐÐ¾Ð²ÐµÑ ÑÑаÑÑва в пÑазника на вÑзÑаÑÑниÑе ÑоÑа в Ñело ÐÑкÑина

Кметът на Община Ловеч Корнелия Маринова участва в празника на възрастните хора, като откликна на поканата на НЧ „Васил Левски-1924 г." в село Къкрина. Тя бе посрещната на площада от кметския наместник на селото Иваничка Станчева. „Винаги идвам с удоволствие при вас, чувствам се добре сред хора с широки сърца, каквито сте вие“, каза гостът и подари за трапезата вита баница.

Секретарят на читалището Кунка Нешева пък връчи на Корнелия Маринова букет от пъстри есенни цветя. Към групата се присъедини и председателят на местното читалище Кристиан Костов.

Над 20 активистки се събраха в читалището, като бяха приготвили различни вкусотии. Ние сме „добре пораснали хора“, които се радват на внуците си, казват за себе си домакините. После певческата група изпя народната песен „Момиче, бело, цървено“ като поздрав към гостите.

Кметът Корнелия Маринова разгледа и читалищната библиотека, която разполага с библиотека с 5 746 тома, както и компютърна конфигурация, свързана с интернет.

Срещата бе посветена на 1 октомври - Международен ден на възрастните хора. Това е и ден, в който се отбелязват приносите, които възрастните хора имат към обществото.

Община Ловеч, пресцентър

03.10.2023 г.

 

Общинско радио Ловеч
Програма за енергийна ефективност в МЖС
Solvit - ефективно разрешаване на проблеми в ЕС
Единен информационен портал за Европейските фондове
ОП Региони в растеж
Възобновяема енергия
Националната телефонна линия за деца 116 111
Ефективен CAF потребител
Сдружение местна инициативна група Летница - Ловеч