Общинска администрация Ловеч / Република България
Translate to English
- + A

Телефон за сигнали:

0884 215 092

Кметът на Ловеч участва в празника за Деня на будителите в село Къкрина

ÐмеÑÑÑ Ð½Ð° ÐÐ¾Ð²ÐµÑ ÑÑаÑÑва в пÑазника за ÐÐµÐ½Ñ Ð½Ð° бÑдиÑелиÑе в Ñело ÐÑкÑина

Кметът на Община Ловеч Корнелия Маринова взе участие в празника за Деня на будителите, като откликна на  поканата на НЧ „Васил Левски-1924 г." в село Къкрина. Активистките на читалището проведоха разговор за значението на книгите и ролята им в живота. При миналото си гостуване кметът на Ловеч се запозна с библиотеката, която разполага  с 5 746 тома, но голямата част от тях са стари издания. Затова този път тя подали пет нови книги за фонда на библиотеката.

„Това са книги на наши класически автори, издадени от издателство „Захари Стоянов“. Между тях бе и ново издание на „История славянобългарска“ от  Паисий Хилендарски.

Секретарят на читалището Кунка Нешева пък подари на госта букет от пъстри есенни цветя.

Сърдечният разговор бе посветена на  Деня на народните будители. Това е празник, който слави делото на книжовниците, просветителите, борците за национално освобождение и всички, които са съхранили през вековете духовните ценности на нацията.

Утре, 2 ноември, в Ловеч ще бъдат обявени резултатите от ученическия конкурс „Историята помни. А ние?“ Събитието е посветено на Деня на будителите и ще  събере всички участници в салона на Ловчанското читалище „Наука – 1870 г.“ от 17.00 часа.  Отличените ще получат своите награди, както и грамоти за участие.

Община Ловеч, пресцентър

01.11.2023 г.

Общинско радио Ловеч
Програма за енергийна ефективност в МЖС
Solvit - ефективно разрешаване на проблеми в ЕС
Единен информационен портал за Европейските фондове
ОП Региони в растеж
Възобновяема енергия
Националната телефонна линия за деца 116 111
Ефективен CAF потребител
Сдружение местна инициативна група Летница - Ловеч