Общинска администрация Ловеч / Република България
Translate to English
- + A

Телефон за сигнали:

0884 215 092

Ловешките авиомоделисти завоюваха световни купи в град Прилеп, Македония

ÐовеÑкиÑе авиомоделиÑÑи завоÑваÑа ÑвеÑовни кÑпи в гÑад ÐÑилеп, ÐакедониÑ

 

Световно признание за ловешките авиомоделисти дойде от Македония, където състезателите от Моделклуб - Ловеч, отново показаха класа и затвърдиха позициите на лидери в областта на този спорт.

От 30.09 до 02.10 т. г. в град Прилеп се проведе етап за Световни купи, „Македония и Никс“ по авиомоделизъм категории F1 за мъже и юноши..

В надпревара участваха отбори от Дания, Германия, Финландия, Сърбия, Русия, Словения, Украйна, Турция и домакина Македония.

В категория F1B възпитаничката на ПЕГ „Екзарх Йосиф Първи“ Ванеса Вескова и в двете състезания

е със сребърни медали и купи за второ място при юношите.

В категория F1H Виктория Пейкова, ученичка от ОУ „Хр. Никифоров“, стана бронзова медалистка и носител на купи за третото място за „Купа Македония и Никс“.

Успехът на тези таланти не е случаен - само преди седмица на полигона на село Вълчитрън се проведе състезание за Световни купи „София и България“ с участието на състезатели от България, Сърбия, Турция, Румъния, Украйна, Русия, Босна и Херцеговина, Израел, Германия, Хърватия, Холандия и Испания.

Ванеса Вескова извоюва две купи за втори места в категория F1B, а Виктория Пейкова едно второ и две трети места в категория F1A и F1H.

В сериозната конкуренция при мъжете заемането на шестите места в своите категории на Генко Петров и Венцислав Минев са показател за силата на Моделклуб -,  и на неговото световно ниво.

Общинско радио Ловеч
Програма за енергийна ефективност в МЖС
Solvit - ефективно разрешаване на проблеми в ЕС
Единен информационен портал за Европейските фондове
ОП Региони в растеж
Възобновяема енергия
Националната телефонна линия за деца 116 111
Ефективен CAF потребител
Сдружение местна инициативна група Летница - Ловеч