Общинска администрация Ловеч / Република България
Translate to English
- + A

Телефон за сигнали:

0884 215 092

Осветиха новия дом на кметството в ловешкото село Чавдарци

ÐÑвеÑиÑа Ð½Ð¾Ð²Ð¸Ñ Ð´Ð¾Ð¼ на кмеÑÑÑвоÑо в ловеÑкоÑо Ñело ЧавдаÑÑи

С водосвет, отслужен от Ловчанския митрополит Гавриил, в ловешкото село Чавдарци, бяха осветени новите помещения на кметството. Гост на тържеството на 17 септември 2023 г. беше кметът на Община Ловеч Корнелия Маринова, която подари саксия с живи цветя на кметския наместник Красимира Бинакова. От своя страна  тя благодари на Общината в лицето на кмета Маринова, че кметството вече има собствен дом. Досега то се е помещаваше под наем в сградата на кооперацията.

Кметът Корнелия Маринова каза колко е важно жителите на селото да получават административно обслужват в приветлива обстановка. Такава обстановка сега има в сградата на „НЧ Просвета-1927 г.“ Това е и най-подходящото място, тъй като читалището е  център на духовността в селото, подчерта кметът.

Радостно е, че тук има добри хора, като младежа Марин Трифонов, който желае да дари средства за изграждане на православен храм в Чавдарци. Селото досега няма черква. А  всеки път трябва да  води до храма,  каза митрополит Гавриил.

Той поздрави хората с днешния празник, на който православната църква почита паметта на Светите мъченици София, Вяра, Надежда и Любов и отдава почит на добродетелите.  Подарена бе и икона на Богородица - да бди над всички и да ги закриля. От читалището пък подариха на Красимира Бинакова портрет на Левски.

В концерта участваха танцовият състав „Балкански огън“ и певицата Латинка Петрова от НЧ „Бяла Анаста - 2016“.

Община Ловеч, пресцентър

17.09.2023 г.

Общинско радио Ловеч
Програма за енергийна ефективност в МЖС
Solvit - ефективно разрешаване на проблеми в ЕС
Единен информационен портал за Европейските фондове
ОП Региони в растеж
Възобновяема енергия
Националната телефонна линия за деца 116 111
Ефективен CAF потребител
Сдружение местна инициативна група Летница - Ловеч