Общинска администрация Ловеч / Република България
Translate to English
- + A

Телефон за сигнали:

0884 215 092

Отбелязват Баба Марта в община Ловеч

ÐÑбелÑÐ·Ð²Ð°Ñ Ðаба ÐаÑÑа в обÑина ÐовеÑ

Тържествено посрещнаха  Баба Марта в село Александрово, община Ловеч. В салона на читалището звучаха песни, стихове и се играха театрални сценки. В тържеството участваха ученици от ОУ „Св. св. Кирил и Методий”, малчуганите от детската група, съвместно с НЧ „Паисий-1896”  и с пенсионерския клуб в селото.

Гост на събитието беше кметът на Община Ловеч Корнелия Маринова. Тя връчи поздравителен адрес на секретаря на читалището Теменужка Маринова, а на директора на местното училище Грета Ячовска подари живи цветя. Кметът на Ловеч се обърна към публиката в салона с думите:

„Първи март поставя началото на много хубави празници – следва Националният празник 3 март, после 8 март, после първа пролет. Всичко това ни зарежда с нова енергия и идеи. Пожелавам ви много успехи, нестихващ ентусиазъм, удовлетворение от това, което правите. Ние сме готови да бъдем до вас във всеки един момент.“

Тържеството завърши с хора, на което се хванаха малки и големи.

Първият ден на месеца бе отбелязан с раздаване на мартеници на още много места. Така беше в Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетните и непълнолетните  към Община Ловеч, в ПЕГ "Екзарх Йосиф I", както и в много селски читалища. Например в кметството на Слатина и НЧ "Просвета- 1901"  направиха украса. Тя радва жителите и гостите на селото. Организаторите пожелаха на всички да са живи и здрави, румени и засмени.

Община Ловеч, пресцентър

01.03.2023 г.

Общинско радио Ловеч
Програма за енергийна ефективност в МЖС
Solvit - ефективно разрешаване на проблеми в ЕС
Единен информационен портал за Европейските фондове
ОП Региони в растеж
Възобновяема енергия
Националната телефонна линия за деца 116 111
Ефективен CAF потребител
Сдружение местна инициативна група Летница - Ловеч