Общинска администрация Ловеч / Република България
Translate to English
- + A

Телефон за сигнали:

0884 215 092

Проект по ПУДООС разкраси село Скобелево, община Ловеч

ÐÑÐ¾ÐµÐºÑ Ð¿Ð¾ ÐУÐÐÐС  ÑазкÑаÑи  Ñело Скобелево, обÑина ÐовеÑ

В село Скобелево, община Ловеч, е реализиран проект по ПУДООС, който е на стойност 15 000 лева, съобщи местният кмет Сузана Янчева.  Проектът се нарича „Децата сред природата“ и има за цел да облагороди парковото пространство с подходящи места за игри на най-малките жители и за отдих на техните родители.

Другата цел е модернизиране на спортния терен. Част от строителните дейности са заплатени по проекта, но голямата част са осъществени с доброволен труд. На различни етапи се включиха над 20 човека - мъже и жени, които изградиха фундаменти за две беседки и за футболна скамейка.  Покритата скамейка ще пази децата при валеж, защото футболното игрище се намира в края на селото и наблизо няма подслон. Обмисля се в бъдеще там да се организира спортен празник с участието  на деца от съседни села и от Ловеч.

Новият кът за отдих в двора на читалището ще бъде средище за честване на различни празници. Поставена е петоъгълна беседка със стабилна конструкция и покрив от битумни керемиди, има осем места за сядане и кръгла маса. Монтирана е детска беседка, маса за тенис, детски тунел и люлка за деца тип „везна“.

Доброволците работиха усилено два дни с лични инструменти, като изравниха терена, сковаха кофраж, докараха и насипаха камъни - за повече стабилност. Предвиденият бетон бе излят от доставчика, като мъжете се погрижиха да се заравни и изглади.

Жителите на Скобелево облагородиха в двора на НЧ „Просвета 1934 г.“  Засадени са З бр. дръвчета, 11 храста и цветя, насажденията се поливат редовно. Предстои около тях да се положи мулч (кора, дървени стърготини, листа, борови иглички).

Ето и кой положи доброволен труд – това са Ангел Ангелов; Цвятко Цвятков; Огнян Георгиев; Ангел Петров; Радослав Вълчев; Георги Тодоров; Венцислав Вълев; Тодор Тодоров; Георги Лашев; Тома Иванов; Иван Томов; Иван Тодоров; Мариана Къневска; Павлина Иванова; Пенка Маринова; Ганчо Христов; Илия Георгиев; Симеон Георгиев; Пламен Дочев; Тихомир Стойчев и Сузана Янчева.

Община Ловеч, пресцентър

06.11.2023 г.

Общинско радио Ловеч
Програма за енергийна ефективност в МЖС
Solvit - ефективно разрешаване на проблеми в ЕС
Единен информационен портал за Европейските фондове
ОП Региони в растеж
Възобновяема енергия
Националната телефонна линия за деца 116 111
Ефективен CAF потребител
Сдружение местна инициативна група Летница - Ловеч