Общинска администрация Ловеч / Република България
Translate to English
- + A

Телефон за сигнали:

0884 215 092

Село Брестово отбеляза на 6 май своя празник

Село ÐÑеÑÑово оÑбелÑза на 6 май ÑÐ²Ð¾Ñ Ð¿Ñазник

Село Брестово, община Ловеч, отбеляза на 6 май своя празник. Той  се провежда от 2014 година насам на Гергьовден и е свързан с местната църква „Свети Великомъченик Георги”, която  е носител на християнския дух и вяра. По този случай водосвет отслужи отец Любомир Казашки, секретар на Ловчанската митрополия.

Гост на събитието бе Даниела Цанова, секретар на Община Ловеч. Тя поздрави  жителите и гостите на площада и  прочете поздравителен адрес от името на ръководството на Община Ловеч и лично от Корнелия Маринова, кмет на Община Ловеч. В него се казва:

„Нека силата, добротата и интелигентността бъдат винаги редом с Вас. Бъдете живи и здрави и да процъфтява нашият роден край!“

Припомня се, че село Брестово има славата на селище с предприемчиви и трудолюбиви жители, които знаят своята цена. Селото е разположено в такава местност, че се разкрива просторна гледка във всички посоки. Така и жителите имат широк поглед както към миналото, така и към бъдещето. Наскоро бе осъществен обектът „Градинката - красивото лице на с. Брестово“, част от европейския проект „По-близка Европа“. 

 

Община Ловеч, пресцентър

06.05.2022 г.

Общинско радио Ловеч
Програма за енергийна ефективност в МЖС
Solvit - ефективно разрешаване на проблеми в ЕС
Единен информационен портал за Европейските фондове
ОП Региони в растеж
Възобновяема енергия
Националната телефонна линия за деца 116 111
Ефективен CAF потребител
Сдружение местна инициативна група Летница - Ловеч