Общинска администрация Ловеч / Република България
Translate to English
- + A

Телефон за сигнали:

0884 215 092

Шест двойки на „Роксмайл” представиха много добре България в Прага

ШеÑÑ Ð´Ð²Ð¾Ð¹ÐºÐ¸ на âРокÑмайлâ пÑедÑÑавиÑа много добÑе ÐÑлгаÑÐ¸Ñ Ð² ÐÑага

На 8 октомври в столицата на Чехия – Прага, се проведе единственият по рода си европейски клубен турнир по акробатичен рокендрол.

Шест двойки на „Роксмайл” – Ловеч, представиха България в две категории, като състезателната двойка в клас „Деца” Цветомир Маринов – Зорница Заимова направи най-доброто представяне на ловчалии на международни турнири. Те стигнаха до полуфиналите и заеха 12 място в крайното класиране!

Малко не достигна и на Николай Петков – Кристина Христова да се класират за същия етап от състезанието, заемайки 19 място. В този клас 26 място зае друга двойка на „Роксмайл” – Георги Конов – Теменуга Монова, а Александър Ангелов – Ралица Христова останаха на 28 място.

В клас „Юноши” за „Роксмайл” – Ловеч се състезаваха Александър Иванов – Цветина Нацева, като те заеха 16 място и малко не им достигна да играят на полуфиналите. Също толкова добре се представи и другата двойка от Ловеч – Владислав Мишев – Мария Цанова, заемайки 19 място.

Това беше едно от най-трудните състезания за сезона, сочат чешките спортни сайтове. В Прага се бяха събрали първите сили в този спорт. Същевременно водещи фигури съвместно със Световната федерация на рокендрол вече са близо до включването на този спорт сред олимпийските спортове.

Традиционно сред най-добре представилите се са групите от Русия, Чехия, Полша и Швейцария.

Общинско радио Ловеч
Програма за енергийна ефективност в МЖС
Solvit - ефективно разрешаване на проблеми в ЕС
Единен информационен портал за Европейските фондове
ОП Региони в растеж
Възобновяема енергия
Националната телефонна линия за деца 116 111
Ефективен CAF потребител
Сдружение местна инициативна група Летница - Ловеч