Общинска администрация Ловеч / Република България
Translate to English
- + A

Телефон за сигнали:

0884 215 092

Лавал, Франция

Френският град Лавал е с население 51 000 човека и се намира в департамента Майен. Градът е създаден от четиринадесет по-малки населени общности, които са обединени в едно през 2000 г. В исторически план градът е създаден като търговски пункт.

В града може да се види старинен замък, който е бил построен през единадесети век, за да предпазва града от вражески набези. Друга запазена марка на френския град е Стария мост, който преминава през реката до замъка. Интересна подробност е, че старата част на замъка се използва като музей на изкуството, а по – новата се използва като съдебна палата. Градът също така е известен с многото си църкви, сред които се откроява базиликата Нотр дам Д‘Авениер. В Лавал се намира  Музеят на децата, който е насочен само и единствено към децата и разказва за техния живот.

В сърцето на града е разположен и Музеят на науката, където са разположени колекции, свързани с различни постижения в областта на науката. Част от културното наследство на града е и театърът Марселин Шампания – в него се поставят най – актуалните пиеси, както и класически произведения на известни френски драматурзи.

Ловеч и Лавал се побратимяват на 11.12.2010 г .Тогава е подписано договорно сътрудничество във връзка с подпомагането на развитието и засилването на контактите в областта на икономиката, образованието, културата, а също така и управлението на отпадъците. В резултат на това международно сътрудничество са реализирани следните съвместни мероприятия: Европейски проект „Младежта в действие“ , Коледен базар в Лавал, където Ловеч, посредством два павилиона, демонстрира четири типични български занаяти - ковачество, грънчарство, кожарство и дърворезба.

Официален сайт: http://www.laval.fr/siteville/